Service Laptop-Calculatoare-HiFi Tel: 0785/ 860 333 Service TV-LCD-Plasme-Monitoare 0737/ 201 497

VONINO OTIS S NU PORNESTE FIX

Daca detii tableta Otis S si ai probleme cu bootarea acesteia, ramane blocata pe logo Vonino, am sa va explic cum sa reparati aceasta erroare.Se stie ca acesta este un bug des intalnit in special la procesorul ce il foloseste aceasta tableta si altele AML8726. 
Procedura este urmatoarea:
1.Descarcati (firmware_4.1.1_by_kotzo) 
2.Descarcati (Otis_S_4.2.2_custom)
3.Prima data folosind un card microSD formatati-l fat32, extrageti firmware_4.1.1_by_kotzo si copiati fisierele extrase pe card, introduceti cardul in tableta si opriti tableta.Cu incarcatorul scos din tableta 30 de secunde, il introduceti in portul microUSB si cand apare logo de incarcare baterie apasati intermitent butonul de power al tabletei, in acest moment incepe rescrierea noului firmware, asteptati pana ce se restarteaza singura.Acum tableta va fi oparationala cu noul firmware insa nu recomand sa ramaneti pe acest rom deoarece nu va functiona camera wifi si touchscreenul.
4.Extrageti Otis_S_4.2.2_custom ,formatati inca o data cardul fat32 si copiati fisierele extrase pe card, introduceti cardul in tableta, opriti tableta asteptati 30sec, introduceti incarcatorul insa de aceasta data tineti apasat (vol- si power) aprox 20 secunde pana ce displayul tabletei se face negru, eliberati ambele butoane, si va incepe instalarea noului firmware.Se restarteaza singura si de acum aveti tableta functionala insa fara a functiona anumite functii importane.Daca detineti alt firmware compatibil il puteti face cunoscut pentru teste.
NOTA: Firmware-ul oficial prezent pe site-ul vonino in acest moment nu se va putea instala deoarece este corupt!
Faceti acesti pasi pe riscul dumneavoastra, nu sunt raspunzator de eventualele probleme aparute in urma acestor instructiuni!


Salut, Sper ca v-am fost de ajutor cu acest tutorial si nu uitati daca aveti nevoie de ajutor sau alte intrebari va astept cu comentarii!.

19 comentarii:

  1. dupa ce am folosit firmware_4.1.1_by_kotzo, tableta porneste, dar nu mai functioneaza touch-ul. niciun firmware nu mi-l activeaza. ce pot sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu stiu nimic despre aceasta problema si nu am cu ce sa te ajut.
    Nu mai am aceasta tableta ca sa pot testa si alte firmware.
    Incearca totusi cu un soft oficial de la Vonino, atentie softul pus pe site-ul lor este cu probleme, nu se poate instala.
    Revino cu detalii daca rezolvi ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va multumesc mult. din pacate cei de la vonino au retras firmware-ul pt vonino otis s de pe site. dupa ce am reusit sa o trec de splash screen cu firmware-ul de la dumneavoastra, a inceput sa imi porneasca cu un splashscreen eboda. orice incercare de a-l inlocui a dat gres. (desi am instalat si custom firmware-ul pus acolo pt vonino).

      Ștergere
  3. Cei de la Vonino au retras acel firmware datorita faptului ca avea probleme si din amabilitate pentru clienti nu l-au mai pus de loc.
    Trebuie gasit un firmware ok si incercat cu el.
    Eu nu detin alte firmware-uri din pacate :( asa ca in acest moment nu am cu ce sa va ajut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut ce ai scris si ai dat si.........exact acelasi fenomen...nu merge touchscreenul si nici nu mai boot-eaza de pe card in orice combinatie de taste as face.......asadar am un soft nou + firmware de care nu ma pot atinge in concluzie am distrus tableta cu buna stiinta si incredere. Mentionez ca tableta nu a fost desfacuta niciodata si nu a avut probleme cu touchscreen-ul singura problema a fost ca s-a blocat la logo fapt cu care am facut ce scriai. Daca totusi gasesti o solutie te rog sa revii aici cu un raspuns sau la adresa de e-mail sonik_xx@yahoo.com , daca nu gasesti o solutie te rog sa stergi recomandarile de mai sus pentru a nu-si strica si alti oameni tabletele. Cu respect Sonik.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze ca aveti aceste probleme datorita faptului ca ati folosit acest firmware.
      Eu personal am incercat nenumarate variante sa aduc la viata aceasta tableta insa fara succes, doar cu acest firmware am reusit sa trec de acel ecran de boot vonino, dupa ce l-am instalat nu am reusit sa o testez pentru ca i-am inapoiato celui care mi-o daduse.
      Sub nici o forma nu accept faptul ca nu mai booteaza dupa card, ai incercat toate variantele?
      Daca reusesc sa intru din nou in posesia acestei tablete am sa mai fac teste si cu siguranta am sa revin cu o informatie.
      Inca o data imi cer scuze Sonik!

      Ștergere
  5. Dupa cum scriam in comentariul anterior am incercat mai multe combinatii de taste dar fara succes , tableta refuza sa boot-eze de pe card.Eventual daca mai stii combinatii de taste lasa-le aici si voi mai incerca. Cu respect Sonik.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am rezolvat problema cu un firmware gasit aici ftp://ftp.vonino.org/public/Firmware/Vonino_Tablets/Otis_S/ dupa instalare a functionat totul perfect mai putin rezolutia pe care am rezolvat-o prima data facand root cu programul de aici http://www.iroot.com apoi folosind programul Root Explorer de aici http://www.apkhere.com/down/com.speedsoftware.rootexplorer_4.0.1_paid deschizand din dosarul System fisierul build.prop modificand valoarea liniei ro.sf.lcd_density de la 160 la 120. Am restartat tableta apoi totul a revenit la normal. Bafta tuturor .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari Sonik!
      Cum ai reusit pana la urma sa bootezi noul firmware, spuneai ca nu mai merge nici o combinatie de taste.
      Oare acest firmware se va putea instala fara probleme si de cei care au tableta blocata pe logo fara a mai face acel restart tampit?
      Ar fi bine daca ne-ar comfirma cineva.

      Ștergere
    2. Ne spuneți mai exact cum a-ti procedat să rezolvați problema tabletei vonino după instalarea firmwareul-ui pus de kotzo si cu care din firmwarele de acolo a-ti readuso la viață?

      Ștergere
  7. Dupa mai multe incercari repetate a boot-at de pe card cu prima varianta descrisa de tine.
    Pentru cei ce au tableta Allview City Life cu softul busit avand in vedere ca cei de la Allview Ro. ne-au cam lasat balta in materie de firmware....aveti aici http://www.filehost.ro/31399302/Fir_City_Details_Foto_DocX_rar/ sau aici http://uppit.com/73xr6ult05oa/Fir.City+Details_Foto_DocX.rar un firmware care este pentru City + dar functioneaza perfect si pe City Life. Firmware-ul este probat. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Silvian Marcu
    Te rog sa vi cu detalii daca ai rezolvat problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu am rezolvato, vad ca SONIK nu doreste a ne ajuta. Sper sa nu ne lase asa.

      Ștergere
    2. Silvian Marcu
      Ai incerecat cum a zis Sonik folosind firmware-ul asta ftp://ftp.vonino.org/public/Firmware/Vonino_Tablets/Otis_S/ ?
      Vezi ca explica procedura mai sus.
      Bafta!

      Ștergere
    3. Am incercat si am rezolvat. Aveam aceste firmware-uri deja descarcate, dar cred ca nu am procedat cum trebuia in trecut. Acum totul s-a rezolvat datorita firmware-ului pus de tine firmware_4.1.1_by_kotzo si acesta ftp://ftp.vonino.org/public/Firmware/Vonino_Tablets/Otis_S/Vonino_Otis_S_JB_4.1_V2_FIRMWARE.zip. Cu primul firmware din acel link pus de Sonik nu a functionat. Maine am sa explic mai detaliat cum am procedat.

      Ștergere
    4. Esti tare daca ai rezolvat Silvian, asteptam amanunte .....

      Ștergere
    5. Mai multe amanunte aici: http://www.diversepc.com/2016/08/vonino-otis-s-firmware-repair.html

      Ștergere
  9. am respectat pasii de iai zis si nu imi instaleaza , tin apasat pe butonul power 5 secunde porneste tablet incearca sa instaleze si o ia de la capat dupa in timp se restarteaza .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stefan nu trebuie sa tii butonul de power apasat, trebuie sa apesi si sa ii dai drumu repetat pana insa doar in momentul cand apare semnul de baterie ca incarca.
      Vezi ca Silvian a pus linkuri de download!
      Daca ai urmat corect pasii trebuie sa mearga 100%, ai comfirmarea mai sus la cei care au reusit deja sa o readuca la viata.

      Ștergere