Service Laptop-Calculatoare-HiFi Tel: 0785/ 860 333 Service TV-LCD-Plasme-Monitoare 0737/ 201 497

Afla care este diferenta intre un Tv LCD si un Tv LED

In următoarele rânduri am să vă explic care sunt diferenţele intre televizoarele LCD şi cele cu aşazisa tehnologie LED.
Atât televizoarele LCD cât şi cele LED folosesc acelaşi tip de panel "display", singura diferenţă fiind doar iluminarea din spate a acestora.
Televizoarele LCD au displayurile iluminate in spate cu tuburi CCFL (tub fluoreşcent), numărul acestor tuburi subţiri cât pasta unui pix pot varia de la un dispozitiv la altul ex: monitor, laptop, televizor etc..

Dispunere lămpi in montura unui televizor LCD









Televizoarele LED sunt iluminate in spate sau in lateral cu leduri de putere dispuse pe un cablaj de obicei in serie. Se pare că pe viitor acestea vor fi lolosite in locul celor cu iluminare ccfl.
Avantajele sunt consumul scăzut de energie şi iluminarea mai bună a ecranelor cu un contrast mai bun.

Dispunere cablaje leduri in tv LED










Dispunere cablaj leduri pe display Laptop










De reţinut : Dacă unul din leduri sau o lampă ccfl se arde sau nu mai functionează, ori apare un contact imperfect, televizorul.. monitorul dumneavoastră nu mai funcţionează, acesta intră automat in protecţie şi nu mai porneşte!

SFATUL NOSTRU:

Să nu mergi nici o dată cu lumina sau contrastul televizorului tău la maxim fie el LCD ori LED dacă vrei să-l protejezi!


Salut, Sper ca v-am fost de ajutor cu acest tutorial si nu uitati daca aveti nevoie de ajutor sau alte intrebari va astept cu comentarii!.

1 comentarii:

  1. CUM POT ALIMENTA SEPARAT ASEMENE TUBURI? AM 4 SI VREAU SA FAC CEVA CU ELE ! MULTUMIRI

    RăspundețiȘtergere